Vanliga Frågor

Om du har problem att lägga till en säkring med appen, så kan du trycka 6 gånger på säkringens knapp för att göra en fabriksåterställning. Försök därefter lägga till den igen.

Säkringens batteri kan i vissa fall behöva laddas (batteribyte kan behövas för äldre säkringar). Tempiros senaste modell av Smart Säkring laddar upp sig själv när den är ansluten i proppskåp, men om inget har varit anslutet till säkringen på lång tid eller om säkringen har gått så kan man behöva ladda den via USB-kontakt.

Om du har problem att lägga till en Smart Brytare (PSM-DIN) med appen, så prova i första hand att lägga till den utan att antennen är monterad.

Den Smarta Brytaren kan fabriksåterställas genom att bryta strömmen till den, hålla inne knappen, slå på strömmen och håll inne knappen i minst 20 sekunder.

A: Det går alltid bra att styra element med Tempiros lösning. Om du är osäker kan du skicka oss en bild på ditt säkringsskåp och ett av dina element så kan vi ge dig råd. När du styr din elvärme med Tempiros termostat kombinerat med våra Smarta Säkringar eller Smarta Brytare, så styr systemet genom att i perioder slå av och på värmen på de olika elementen. Det görs genom att strömmen till elementen bryts under en tid, temperaturen sjunker, sedan slås strömmen på och temperaturen stiger, så temperaturen pendlar +/- 1 grad runt inställd temperatur. Du ställer in önskad temperatur med Tempiros app.

Med Tempiros app kan du också välja att styra din värme efter Timpriser. Då sänks temperaturen i bostaden när elpriset är högt och höjer temperaturen då priset är lågt.

 • Elradiatorer – 2-fas element (380 – 400 V):
 • Elradiatorer – 1-fas element (230 V):
  • 1-fas-element: För varje radiator finns normalt en säkring. Du behöver lika många Tempiro-enheter som du har element. Kontrollera antal säkringar i ditt proppskåp.
  • Elementen kan även vara anslutna i eluttag och då kan du styra elementen med Tempiros Smart Plug för eluttag.
  • Det går också att styra elementen med Smarta Brytare om du har automatsäkringar. Elinstallation av elektriker behövs då.
  • Välj ditt paket här beroende på antal säkringar och typ:
   https://tempiro.com/skraddarsydda-paket/
 • Om du har en luftvärmepump i kombination med dina element, så kan du styra luftvärmepumpen via en Smart Säkring eller Smart Brytare. I så fall kan du lägga till en extra Säkring eller Brytare med din beställning.

A: Du kan styra en varmvattenberedare med Tempiros Smart Säkringar, Smarta Brytare eller Smart Plug. Med Tempiros app kan du då schemalägga fasta tider då varmvattenberedaren ska slås av och på eller så kan du aktivera Timprisstyrning.

Med Timprisstyrning väljer du hur många timmar per dag som din VVB ska vara på och systemet väljer automatiskt de billigaste timmarna varje dygn, men stänger av den de dyraste timmarna. Timpriserna hämtas från Nordpool och är de officiella priser som alla elbolag använder.

A: I princip kan alla typer av elvärme styras via säkringarna. Elradiatorer, konvektorer, golvvärme, infravärme och luftburen värme är perfekt att styra via Tempiros app!

För luft-luft-värmepumpar behöver du säkerställa att värmepumpen går igång igen automatiskt efter ett strömavbrott.

Vi rekommenderar ännu inte Tempiros termostatstyrning för bergvärme, jordvärme eller liknande värmepumpar. Men du kan ändå använda Tempiros lösning för att slå på och stänga av den här typen av värmeenheter på distans samt följa upp deras energiförbrukning via vår app! Du kan även använda schemaläggning för att styra vilke tider på dygnet värmen ska vara igång eller Timprisstyrning som stänger av värmepumpen när timpriset är högt.

A: Tempiro erbjuder avancerade funktioner för temperaturstyrning, men du kan använda Tempiros Smarta Säkringar för att styra alla typer av prylar – spis, ugn, belysning, ventilation, varmvattenberedare, elbilsladdning med mera. Du kan också bryta strömmen till flera eluttag på en gång t.ex. när du går hemifrån för att spara el.

Tempiro mäter energiförbrukning per säkring och gör att du på distans kan schemalägga när enheter ska slås på eller av. Du kan också använda Timprisstyrning som stänger av enheter de dyraste timmarna per dygn, det antal timmar du ställer in.

A: De smarta säkringarna mäter elförbrukningen för varje ansluten säkring. Diagram i appen ger dig detaljerad information om din elförbrukning, som gör att du kan sänka din elräkning!

Om en säkring går och strömmen försvinner, så kommer du kunna se detta via vår app. Du kommer snabbare upptäcka strömavbrott som skulle kunna leda till köldskador på ditt fritidshus eller förstört innehåll i din frys.

Vår termostat gör att du kan övervaka temperaturen i ditt boende och hjälpa dig att ta hand om ditt hus!

A: Enbart genom att schemalägga sänkt temperatur när du sover och när du inte är hemma kan du spara 10% av elförbrukningen i din bostad. Med hjälp av Tempiros Timprisstyrning kan du stänga av VVB, elvärme och andra prylar när timpriset är högt. Detta ger dig en besparing på 10 – 20 % beroende på hur du ställer in Timprisstyrningen.

Om du styr din elvärmen i ditt fritidshus med Tempiros app, så kan du hålla lägre temperatur när du inte är där, eftersom du enkelt kan höja temperaturen innan du åker dit och spara tusentals kronor per år!

A: Ja, det kan du! Vi erbjuder 4G-modem till systemet som ett valfritt tillägg. Till detta erbjuder vi ett förmånligt 4G-abonnemang för en låg månadskostnad.

A: Centralenheten behåller alla de senaste inställningarna om uppkoppling eller ström försvinner. Den fortsätter reglera temperaturen även utan Internetuppkoppling. Och efter ett strömavbrott fortsätter systemet att fungera precis som före avbrottet.

Knappen på Centralenheten lyser normalt blått. Den lyser rött när larmet är aktivt. Du slår av och på larmet via Tempiros app.

Den gula lysdioden närmast knappen blinkar gult när den söker efter en ny enhet att lägga till.

Den gula lysdioden längst från knappen blinkar gult om systemet tappat kontakt med Internet. Kontrollera din Internetuppkoppling och eventuellt 4G-modem.

A: Tempiros Smarta Säkringar passar typ DII (Diazed) säkringar, även kallade ”proppar”. De Smarta Säkringarna är klassade för max 16 A, så de ska inte monteras på säkringar av typ 20 A eller 25 A.

För dig med automatsäkringar så erbjuder Tempiro en lösning med Smarta Brytare.

Du hittar våra olika paket här:

https://tempiro.com/skraddarsydda-paket/

 

A: För dig med automatsäkringar så erbjuder Tempiro en lösning med Smarta Brytare.

Du hittar våra olika paket här:

https://tempiro.com/skraddarsydda-paket/

 

A: Tempiros Smarta Säkringar passar traditionella proppskåp som finns i följande länder: 

Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Österrike, Schweiz, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Kroatien, Bosnien Hercegovina, Serbien, Ungern, Rumänien och Bulgarien.

Om du är osäker så skicka en bild på säkringsskåpet till info@tempiro.com. Vi hjälper dig gärna!

A: Tempiros lösning är helt trådlös, vilket gör den väldigt enkel att installera. Normalt når radion ca 20 meter inomhus, men det beror på väggarnas konstruktion och material. Betong och metall påverkar räckvidden negativt. Vi rekommenderar att centralenheten placeras nära proppskåpet och att termostaten sätts upp inom 10 – 20 meter från centralenheten.

A: Tempiros Smarta Säkringar installerar du enkelt själv om du har ”proppar” som du kan byta själva, traditionella säkringar (typ DII ”Diazed”). Denna typ av säkringar sitter i alla svenska hus byggda fram till ca 1990, om inte säkringsskåpet har bytts ut.

Om du har en elcentral med automatsäkringar erbjuder Tempiro DIN-monterade reläenheter som behöver monteras av en elektriker. Kontakta Tempiro för mer information!

A: Tempiros app finns att ladda ned i både Apple App Store och för Android-telefoner i Google Play Store.

A: Du kan ladda ned Tempiros app på hur många telefoner du vill utan kostnad. Ni måste logga in med samma mejladress och lösenord på alla telefonerna för att styra samma system. Du och t.ex. din partner får alltså dela på samma konto för att styra temperaturen i samma bostad.

A: Om du vill kan du enbart köpa Tempiros Smarta Säkringar och använda i ditt befintliga Smarta Hem-system. Våra enheter använder Zigbee HA 1.2 radioprotokoll och ska dyka upp som en Smart Plug i ditt system.