Om oss

Tempiros lösning har utvecklats inom E.ON agile företagsaccelerator 2016. Vår lösning baseras på en patentansökan om att styra apparater via säkringar, en världsunik innovation som på ett enkelt sätt kan göra din bostad smartare, bekvämare och mer energieffektiv.

Hösten 2016 var Tempiro nominerad som finalist i Embedded Systems Awards och några månader senare blev företaget utvalt att ingå i inkubatorprogrammet på MINC i Malmö. Dessutom ingår bolaget i Climate-KIC Nordic Accelerator Programme.

I maj 2017 deltog och vann Tempiro i en internationell tävling, IoT for Greener Cities Challenge, som arrangeras av Forum of Young Global Leaders i samarbete med det globala energibolaget Engie. Syftet är att främja smarta innovationer för energibesparing baserade på användandet av data och Internet of Things.

Tempiros smarta säkringar är finansierade och stöds bl a av Energimyndigheten, Vinnova samt Almi. Nu är Tempiro en del av Ideon Innovation i Lund.

Magnus Lindström som grundat bolaget har lång erfarenhet från energibranschen och har arbetat de senaste 5 åren med att bygga smarta energilösningar och smarta uppkopplade enheter för hemmet.

Fram till sommaren 2017 gick vi under namnet Optifuse, men har nu bytt namn till Tempiro.

Våra Partners