Översikt

Vår återbetalnings- och returpolicy gäller i 45 dagar. Om det har gått 45 dagar sedan ditt köp kan vi inte erbjuda dig full återbetalning eller utbyte, såvida det inte är något fel på varan och den därför behöver bytas. För att vara berättigad till retur måste det du returnerar vara i samma skick som när du fick varan. Den ska också vara i originalförpackningen.

 

Återbetalningar

När din retur har mottagits och inspekterats kommer vi att återbetala din returnerade vara. Vi kommer att meddela dig om din återbetalning inte kan göras. Om din retur är godkänd kommer din återbetalning att behandlas och betalas till dig med din ursprungliga betalningsmetod, inom ett visst antal dagar.

 

Försenade eller saknade återbetalningar

 

Om du inte har fått någon återbetalning ännu, kontrollera först ditt bankkonto igen. Om du har betalat med Klarna så sköter de återbetalningen och du kan kontakta dem för frågor.

Om du har gjort allt detta och du fortfarande inte har fått din återbetalning, kontakta oss på info@tempiro.com.

 

Byten

Vi byter endast ut varor om de är defekta eller skadade. Om du behöver byta en defekt eller skadad vara, skicka oss ett e-postmeddelande på support@tempiro.com så skickar vi dig en retursedel.

 

Frakt & Retur

Normalt returnerar du varor till adress:

Tempiro AB C/O DC Syd AB 
Erik Dahlbergsgatan 45
271 51 Ystad

Fraktkostnader är ej återbetalningsbara. Om du får en återbetalning kommer kostnaden för returfrakten att dras av från din återbetalning. Beroende på var du bor kan tiden det kan ta för din utbytta produkt att nå dig variera.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss på support@tempiro.com för frågor relaterade till återbetalningar och returer.